در ابتداي مراسم منوچهر جهانيان دبير \"طرح ملي ايران مرز پرگهر\" با اشاره به اهميت برگزاري اين بازديد علمي در افتتاحيه ششمين دوره طرح ملي ايران مرز پرگهر گفت: مرکز علمي _ فرهنگي دانشجويان ايران ششمين دوره طرح ملي ايران مرز پرگهر را با حضور در منطقه ويژه عسلويه و بازديد از ميدان گازي پارس جنوبي که نماد بارز خودباوري ملي و تحقق عيني شعار \"ما ميتوانيم\" است آغاز کرد. اردوهاي علمي - فرهنگي به نحوي برنامهريزي ميشود که طي آن دانشجويان از توانمنديهاي ايران اسلامي و پروژههاي ملي و ميراثفرهنگي و تمدني آشنايي و شناخت کافي بدست آورند.
رئيس مرکز گردشگري علمي _ فرهنگي دانشجويان ايران افزود: در پنج دوره گذشته بيش از 100 هزار نفر در اردوها شرکت داشتهاند و از آنجاييکه اين طرح يکي از طرحهاي شاخص فرهنگي به شمار مي رود، انتظار ميرود با همکاري ساير سازمانها و دستگاههاي مرتبط بتوانيم اين بازديدها را از لحاظ کيفي و کمي ارتقا داده تا دانشجويان بيشتري از اين طرح بهرهمند شوند.
عضو هيأت علمي جهاددانشگاهي در پايان با اظهار خرسندي از اين بازديد گفت: اميد است اين بازديد پيش برنامهاي جهت همکاريهاي بيشتر في ما بين جهاددانشگاهي و مجتمع نفت و گاز پارس جنوبي کشور باشد.
در ادامه مراسم نيز تعدادي از معاونان فرهنگي واحدها با ارائه پيشنهادات و راهکارهاي موثر جهت برگزاري هر چه بهتر ششمين دوره طرح ملي ايران مرز پرگهر در سراسر کشور به ايراد سخنراني پرداختند که از مهم ترين راهکارها و پيشنهاداتي که ارائه شد مي توان به ضرورت نگاه کارشناسانه و بازنگري به ابعاد مختلف طرح، يافتن نقاط ضعف و قوت و عبور از کميت به کيفيت طرح، لزوم نگاه فرآيندي و همه جانبه به طرح، جهت دهي به طرح ها هم در حوزه محلي و هم در حوزه ملي، رصد کردن افق انديشه و نگاه دانشجويان در بازديدهاي علمي _فرهنگي، دور کردن جوانان از فردگرايي و گرايش به سمت اجتماع، سوق دادن جوانان به سمت هويت ايراني اسلامي به عنوان يک نياز اساسي و دميدن روحيه تقويت و خودباوري و دانش اندوزي در ميان جوانان اشاره کرد.
دکتر مهد فيض معاون فرهنگي جهاددانشگاهي نيز با تاکيد بر لزوم احياي خودباوري و اميد در ميان نسل جوان گفت: در حالي که دشمنان با سياه نمايي فضاي کشور را براي دانشجويان غيرقابل تحمل ميکنند وظيفه ما ايجاد روحيه اميد و خودباوري در اين نسل است که ميتواند به رشد فرهنگي و ماندگاري آنان در کشور کمک کند.
وي در ادامه با اشاره به فراخوان اردوهاي دانشجويان بومي در سطح استانها خاطرنشان کرد: اجراي اردوهاي ملي براي دانشجويان بومي هر استان باعث ميشود تا آنها استان خود، ظرفيتها و پتانسيلها و نيز فرصتهاي شغلي آن را بهتر بشناسند و از اين طريق در آينده بتوانند با اشتغال در آن استان به مردم منطقه بومي خود خدمت کنند.
در ادامه مراسم ابتدا دکتر محمدحسين يادگاري رياست جهاددانشگاهي ترور اساتيد دانشگاه شهيدبهشتي را محکوم کرد و سپس سخنان خود را با ذکر يادي از امام و شهداي انقلاب اسلامي آغاز کرد و يادآور شد: امام خميني (ره) با از خودگذشتگي انقلاب اسلامي را تشکيل دادند و شهيداني را پرورش داد که با خون خود انقلاب را آبياري کردند.
رئيس جهاددانشگاهي اجراي اردوهاي طرح ملي ايران مرز پرگهر را با اهميت برشمرد و خاطرنشان کرد: اين اردوها تاثيرات خاص خود را در نسل جوان و دانشجويي مي گذارد و اگر زمينه اي فراهم شود تا قشر دانش آموز نيز با مراکز علمي _صنعتي و ميراث فرهنگي آشنا شوند مفيدتر خواهد بود.
وي ارزيابي و شناسايي آسيبهاي طرح و نظارت بر آنها، بررسي مشکلات مالي با طرح موضوع در مجامع مختلف و ارائه منابع مالي مناسب در اين زمينه و نيز استفاده از ايده ها و نظرات دانشجويان در فناوري طرح ها را از مهم ترين اهداف کارآمد برشمرد و در پايان سخنان خود تاکيد بر هويت ايراني - اسلامي را مهم ترين لازمه اين اردوها دانست و افزود: ايران بدون اسلام معنايي ندارد و اردوها بايد با هويت ديني – مذهبي آميخته شود.
در پايان مراسم نيز مهندس فاخر يکي از مسئولان ميدان گازي پارس جنوبي از ادامه اين همکاري ابراز اميدواري کرد و با ارائه توضيحاتي درباره مجتمع گفت: ميدان گازي پارس جنوبي بزرگترين منبع گازي مستقل جهان است که روي خط مرزي مشترک ايران و قطر در خليج فارس و به فاصله 105 کيلومتري ساحل جنوبي ايران قرار دارد.
اين مجتمع در سال 1377 تاسيس شده و از مهمترين اهداف آن ايجاد تسهيلات لازم در زمينه اجراي به موقع پروژه هاي مختلف نفت وگاز، ايجاد زمينه مناسب مشارکتهاي داخلي و خارجي با هدف توسعه صنايع نفت و گاز و پتروشيمي و ديگر صنايع وابسته و پايين دست، فراهم کردن زمينه اشتغال در منطقه و جذب نيروي کار ماهر و نيمه ماهر استان هاي همجوار با توجه به تاثيرات مثبت اين امر در محروميت زدايي و رشد و شکوفايي اقتصادي استان هاي بوشهر، فارس و هرمزگان است.
در پايان مراسم افتتاحيه مسئولين از فازهاي 17،16،15 و 18 پارس جنوبي بازديد کردند و با توضيحات کارشناس بخش با مخازن پروپان و بوتان گاز، نحوه گرفتن گوگرد از گاز، نحوه ذخيره ميعانات گازي در مخاذن، انواع يونيتها و مخاذن نگهدارنده ويژه و برخي از تجهيزات ساخته شده توسط شرکتهاي داخلي از جمله مپنا، آذرآب و ماشين سازي اراک و ... آشنا شدند و همچنين در کنار بازديد علمي بازديد از جنگلهاي حرا، سواحل خليج فارس و بندر تفريحي نايبند نيز صورت گرفت.
لازم به ذکر است طرح ملي ايران مرز پرگهر از سال 1384 به منظور آشنايي با طرح ها و پروژه هاي بزرگ ملي و دستاوردهاي انقلاب اسلامي با هدف تقويت روحيه خودباوري و ايجاد انگيزه در بين دانشجويان و دانشگاهيان در معاونت هاي فرهنگي سراسر کشور آغاز شد که طي آن دانشجويان از اماکن صنعتي، پروژه هاي ملي و ميراث تمدني کشور بازديد کردند و ششمين دوره اين طرح از تاريخ 10 آذرماه 1389 آغاز و تا پايان خردادماه 1390 ادامه دارد.
/115
انتهای پیام/